Categories
General
Sortides
Notícies
'La Torre del Somnis', espectacle oníric d’òpera i circ al Gran Teatre del Liceu[Sortides]
Dimecres, 05 de juny de 2024

El 28 de maig, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO va tenir l’oportunitat de fer una visita al Gran Teatre del Liceu de Barcelona per assistir a l’espectacle artístic i musical “La Torre dels Somnis”, una producció a mig camí entre l’òpera, la poesia i el circ, amb música del compositor italià Giacomo Puccini, i números d’equilibri, corda, trapezi i dansa.

L’obra explica com els habitants de la Torre dels Somnis han de defensar i protegir els seus somnis i utopies per salvar-se d’un món compromès per interessos foscos, desafiant el seu propi destí. A través d’aquest argument, i embolcallat d’una escenografia onírica i suggestiva, l’espectacle permet descobrir l’òpera mitjançant conegudes obres musicals de Puccini i, alhora, convida a reconèixer valors presents al circ, com ho són la cooperació, la confiança, els reptes, la superació, el treball, la constància, la diversitat i el respecte.

L’amalgama de disciplines que conformen “La Torre dels Somnis” també dóna lloc a explorar el llenguatge poètic dins del gènere dramàtic, reflexionar sobre temes com els somnis i les utopies, i experimentar com es desenvolupen processos creatius mitjançant el cos i el moviment, la poesia i la música.

Aquesta activitat s'emmarca en un projecte educatiu portat a terme pel Liceu de Barcelona que té per objectiu que la música i les arts escèniques guanyin presència als centres educatius, així com inspirar processos d’aprenentatge, d’expressió i de creativitat. En aquest sentit, fa precisament un mes, aquest mateix alumnat va participar en un taller d’expressió corporal conduït per dues artistes presents a “La Torre dels Somnis”, en el qual es van poder familiaritzar amb la música de l’obra.