Categories
General
Sortides
Notícies
Comença el Programa de Mediació de l'institut[General]
Divendres, 05 de novembre de 2021El nostre institut té previst, en el seu Pla Educatiu, posar en marxa el Servei de Mediació. A finals del curs passat, el professorat ja va començar a formar-se, gràcies a la Felicitat Llop, professora jubilada i amb una gran experiència en formació en mediació a diferents instituts.
Aquest curs, s'ha creat el Servei de Mediació, amb la participació de professorat i alumnat. L'alumnat també ha iniciat la seva formació, ja que, conjuntament amb el professorat, han de participar en la resolució dels conflictes que puguin aparèixer al centre.
La mediació és una estratègia per gestionar els conflictes de convivència que puguin aparèixer al centre. El nostre institut, com tota comunitat en què hi conviuen persones diferents, d'edats i interessos diferents, genera conflictes i la millor manera de resoldre'ls és mitjançant el diàleg, seient cara a cara i enraonant, amb serenitat i respecte, amb l'ajut dels mediadors.
La mediació és un hàbit que cal practicar, que cal convertir-lo en un fet normal a fi que formi part natural de la cultura del nostre institut. En un centre educatiu es pot fer mediació a diferents nivells: entre adults, entre alumnes i entre adults i alumnes.
La mediació no és obligatòria (la demanen els interessat o bé han d'acceptar el suggeriment d'utilitzar-la), no substitueix els mecanismes de regulació de la convivència (incidències, expulsions, comentaris a l'Ieduca, reunions amb alumnes i famílies) i tampoc es pot utilitzar per resoldre determinats problemes (agressions, ofenses greus als altres, etc.), però sí que ajuda a gestionar una gran quantitat de conflictes que enterboleixen la convivència diària i que, sense la mediació, no es tractarien de manera edient.
A partir de la creació del Servei de Mediació i de la formació que rebran professors i alumnes, s'establirà el mecanisme per sol.licitar una mediació i per informar-ne a la resta de la comunitat educativa, sobretot l'alumnat, a través de les tutories.
A la fotografia podeu observar l'inici de la formació amb els alumnes.