Categories
General
Sortides
Notícies
L'exalumna Mercè Vila rep el premi de cultura Galeries 2020 per l’exposició “Càpsules de conf[]
Divendres, 11 de desembre de 2020
L'ex-alumna Mercè Vila Rigat ha estat guardonada amb el premi de cultura Galeries 2020 de Núvol, un reconeixement a la trajectòria professional en el món de l’art i específicament en aquest cas pel co-comissariat de l’exposició “Càpsules de confinament: art i pandèmia a Catalunya”,   mostra organitzada per la Fundació Vila Casas que reuneix 100 obres de 100 artistes catalans contemporanis fetes durant el confinament.
La Mercè és
historiadora de l’art, conservadora i restauradora de béns culturals; actualment treballa a la Fundació Vila Casas com a  coordinadora d’exposicions. Anteriorment havia treballat per a Piramidón, Centre d’Art Contemporani  en temes de comissariat, gestió i comunicació, i al Museu Nacional d’Art de Catalunya com a restauradora de pintura. També ha col·laborat en mitjans com Bonart, Núvol, Butxaca o El Nacional.

A Camprodon, la Mercè, va ser la comissària de l’exposició en record de l’artista camprodoní Manel Surroca del 2017, així com l’encarregada de restaurar una de les obres més emblemàtiques d’aquest artista, “Els Tres Pelegrins”, instal·lada permanentment a l’entrada de l’Ajuntament de Camprodon.

Des del nostre institut ens felicitem que els nostres exalumnes aconsegueixin èxits professionals i volem felicitar la Mercè Vila per aquest guardó i per una carrera professional que està sent molt fructífera i reconeguda. Enhorabona!